telefon (+36-1) 437-0700 e-mail kapcsolat@online.hu

hu en de

A Vállalat

Az Online Üzleti Informatika Zrt.

az egyik legnagyobb hazai szoftverház, amely 26 éve nyújt IT megoldásokat kereskedelmi bankok és pénzintézetek részére.

 • 25+

  Cégünk több, mint 25 éves bank, pénzügyi szoftverfejlesztési tapasztalattal rendelkezik.

 • 8000

  Megoldásainkat több, mint 8000 ügyintéző használja.

 • 1000

  Megoldásainkat partnereink több, mint 1000 bankfiókban használják.

 • 3 000 000

  Megoldásainkkal partnereink több, mint 3 millió ügyfelet szolgálnak ki.

Részletek
Moonsol

a MoonSol rendszer egyaránt jó választás a legkisebb hitelintézeteknek és a legnagyobb, akár több tíz millió ügyfelet kiszolgáló kereskedelmi bankoknak is, korlátlanul bővíthető üzemméret és üzleti funkcionalitás területén is

’Á LA CARTE’ MODULOK

a MoonSol modulok tetszés szerint összeválogathatók és lehetőség van akár egyetlen modul bevezetésére is

TELJESKÖRŰ MUNKAFOLYAMAT-VEZÉRLÉS (WORKFLOW)

mind front-office, mind back-office modulok tekintetében

SKÁLÁZHATÓSÁG

a MoonSol rendszer egyaránt jó választás a legkisebb hitelintézeteknek és a legnagyobb, akár több tíz millió ügyfelet kiszolgáló kereskedelmi bankoknak is, korlátlanul bővíthető üzemméret és üzleti funkcionalitás területén is

RUGALMAS ILLESZTHETŐSÉG

a MoonSol rendkívül nyitott rendszer, a modulok bármilyen meglévő környezetbe beilleszthetőek és számos interfészen keresztül képesek kommunikálni más rendszerekkel (pl. SOA / webservice, ROA / REST)

FEJLETT PARAMÉTEREZHETŐSÉG

a MoonSol modulok kifinomult paraméterezési réteggel rendelkeznek, amelynek segítségével felhasználói felületről, költséghatékonyan és rövid átfutási idővel létrehozhatók új termékek, és beállíthatók az egyes modulok működési paraméterei

Részletek

References

Büszkék vagyunk arra, hogy számos pénzintézet, takarékszövetkezet, költségvetési intézmény és gazdálkodó szervezet választotta valamelyik termékünket.

Hírek

Hírek

Az Online Üzleti Informatika Zrt. hírei
 • 2016. szeptember 29.

  29

  szeptember

  2016

  megosztás

  Készen áll az IFRS 9 implementációra?

  Ez volt a szeptember 20-21-én Londonban megrendezett CEFPRO – IFRS 9 Impairment & Implementation konferencia legfontosabb kérdése. De egyáltalán fontos ez a bankok számára? A válasz határozott IGEN.

  Az IFRS 9 sztenderd implementációja nem csak a számviteli osztályoknak okoz fejfájást. Az üzleti hatása elkerülhetetlen, hiszen a legnagyobb tanácsadó cégek 25 - 50%-os növekedést várnak a bankok értékvesztésében, amely azonnali negatív hatást fog gyakorolni a bankok nyereségességére. A bevezetés kapcsán a bankoknak újra kell gondolniuk a kockázatkezelési módszereiket is, mivel az IFRS 9 szerinti értékvesztés kiszámítása megköveteli, hogy a bankok a várható jövőbeli veszteségeiket vizionálják meg (például a makroökonómiai változások hatásaival is számolva), ahelyett, hogy csak a portfóliók múltbeli viselkedése alapján következtessenek a jövőre, mint ahogyan eddig tették. Ez az újragondolás nagy projektet kíván (11 - 25 FTE), amelynek választ kell adnia a minősítés, irányítás, folyamatvezérlés és IT bevezetés kihívásaira. A bankok véleménye szerint valószínűleg stratégiai-, de legjobb esetben is taktikai (jelentős) fejlesztéseket kell végrehajtaniuk az IT rendszereikben. Ezen változások összköltsége a legnagyobb bankok várakozása szerint elérheti a 30 millió fontot. És mindezt 2018. január 1-ig végre kell hajtani. Ez valóban kihívás.

  Szerencsére a kihívással a bankoknak nem kell egyedül szembenézniük! A kiváló előadók sorában mi is tartottunk egy előadást az IFRS 9 bevezetés IT kihívásairól. Ebben az előadásban bemutattuk az IFRS 9 implementáció néhány olyan területét, ahol a bankok "kész megoldást" használhatnak az IT implementáció elősegítésére, amivel értékes időt nyerhetnek a projektben, és a legnehezebb modellezési problémák közül néhányat meg tudnak oldani. Mik ezek a területek? A válaszhoz nézze meg az IFRS koncepciónkat:

  MoonSol IFRS megoldás

  • ../images/
 • 2013. január 5.

  05

  január

  2013

  megosztás

  Eredményesen zárta technológiai innovációs projektjét az Online Zrt.

  Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer multifelhasználós bevezetési és követés-karbantartási technológiájának kiteljesítése című fejlesztési projekt valósult meg uniós támogatással.

  Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása, KMOP-1.1.4-11/A, pályázat keretében, részben EU támogatásból indított fejlesztési projektet 2012. év elején az Online Zrt. Az egy éves projekt december végén a célkitűzések maradéktalan teljesítésével zárult. Az Online Zrt, mint a hazai szoftverfejlesztő cégek egyik meghatározó képviselője, a vállalat hosszútávú, megalapozott fejlődése érdekében folyamatosan fejleszti az üzleti partnerei számára készített szoftveralkalmazásokat és azok elkészítéséhez, fenntartásához támogatást nyújtó szoftvertechnológiát egyaránt.

  A hazai hitelintézetek számára fejlesztett Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer technológiájában a gyártó nagyhorderejű, innovatív fejlesztésnek tekinti az úgynevezett felhasználói paraméterverzió kezelés technológiát. Az egységes közös szoftveralkalmazás verzió használata mellett az úgynevezett felhasználói paraméterverziók kezelése révén képes a felhasználó saját hatáskörben az üzletvitelének egyedi sajátságait menedzselni. Az egyedi üzletviteli sajátságok legmarkánsabb példái a különböző pénzintézeti termékdefiníciók, a különböző pénzforgalmi, betéti, hitel, stb. banktermékek.

  A technológia a felhasználói paraméterverziók menedzselhetősége által biztosítja, hogy ugyanazt a közös szoftveralkalmazást multifelhasználós módban, azaz egyszerre több különböző hitelintézetben bevezessék, illetve a bevezetést követően a jogszabályi környezet és a felhasználói üzleti igények folyamatos változásának megfelelően biztosított legyen annak követése, továbbfejlesztése is.

  A lezárult projektben az Online Zrt. ehhez a technológiához kapcsolódóan különböző szakterületeket magába foglalóan végzett kutatást, fejlesztést, melyek eredménye a kifinomult felhasználói paraméterverzió kezelés, a fejlesztést támogató kiterjesztett funkcionalitású szoftvertermék-menedzsment eszköz, és a hozzájuk kapcsolódó módszertanok kidolgozása.

  • ../images/
 • 2012. július 20.

  20

  július

  2012

  megosztás

  Szoftverfejlesztés: Vállalati innováció támogatása az IT szektorban

  A hazai szoftverfejlesztő cégek meghatározó képviselője, az Online Zrt., balatonfüredi és székesfehérvári fejlesztési-támogatói helyszínekre is kiterjesztett alkalmazás-fejlesztési tevékenysége kapcsán nemzetközi porondon is versenyképes pénzintézeti folyamatokat támogató rendszer megvalósítását tűzte ki célul. A részben EU támogatásból megvalósult projekt új munkahelyek létrehozását is lehetővé tette, így járulva hozzá a Közép-Dunántúli régió gazdasági fejlődéséhez.

  Az Online Üzleti Informatika Zrt. 2010-ben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében a GOP-1.3.1-09/B jelű, „Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása” című pályázati konstrukció keretében, „Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer kifejlesztése a hazai és nemzetközi pénzintézeti szektor számára” című projekt megvalósítására nyert támogatást.

  A projekt célja olyan pénzügyi-ügyviteli prototípus alaprendszer létrehozása volt, amely teljes körűen képes a pénzintézeti szektor szereplőinek összes számottevő folyamatát támogatni. A megvalósított termék tervezett funkciói és szolgáltatásai alapján összemérhető nemzetközi piacvezető fejlesztőcégek termékeivel, ugyanakkor utóbbiaknál költséghatékonyabb megoldást kínál. A projekt megvalósítása, a Közép-Dunántúli régióban létrehozott fejlesztési helyszíneken folyt, ahol a fejlesztés és a termék életciklusának nyomon követése okán hosszútávra létesültek informatikai munkahelyek.

  • ../images/
 • 2010. április 30.

  30

  április

  2010

  megosztás

  Szoftvertechnológia: Fejlesztés-technológiai innováció támogatása üzleti alkalmazásfejlesztés

  Budapest, 2010. – A hazai szoftverfejlesztő cégek meghatározó képviselője, az Online Zrt. támogatandó a vállalat hosszútávú, megalapozott fejlődését, részben EU támogatásból megvalósuló projekt keretében, szoftvermenedzsment technológiájának fejlesztését tűzte ki célul.

  Az Online Üzleti Informatika Zrt. 2010-ben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében a KMOP-1.1.4-09 jelű, „Vállalati innováció támogatása” című pályázati konstrukció keretében, „Integrált pénzügyi rendszer fejlesztési technológiájának és verzió menedzsmentjének megújítása” című projekt megvalósítására nyert támogatást.

  A projekt feladata volt, az Online Zrt. stratégiai alkalmazás-fejlesztéseihez szükséges technológiai támogatás megújítása és korszerűsítése. A cég K+F stratégiájának fontos pillére a fejlesztési technológia megújítása, ami lehetővé tette versenyképes rendszerek hatékony előállítását és verzió menedzsmentjét.

  • ../images/
 • . 0.

  megosztás

  Fejlesztés-technológiai innováció támogatása üzleti alkalmazásfejlesztésben

  Az Online Zrt, mint hazai szoftverfejlesztő vállalat - támogatandó hosszútávú, megalapozott fejlődését -, részben támogatásból megvalósuló projekt keretében, szoftvertechnológiai és szoftveralkalmazás funkciók fejlesztését tűzte ki célul. A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

  Az Online Üzleti Informatika Zrt. 2013-ban az Új Magyarország Fejlesztési Terv Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatási rendszerében az ERNYO_13 kódszámú, „K+F+I ernyőprojektek támogatása” című pályázati konstrukció keretében, „Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer kiterjesztett életciklusának megvalósíthatóságát (jövőállóságát) biztosító szoftvertechnológia és szoftveralkalmazás funkciók fejlesztése” című, két évre tervezett projekt megvalósítására nyert támogatást, 169 188 036 Ft összegben (a teljes projekt összköltségének 35%-a) és kezdte el annak végrehajtását.

  A projekt feladata az Online Zrt. stratégiai alkalmazás-fejlesztéseihez szükséges technológiai támogatás megújítása és korszerűsítése. A cég K+F stratégiájának fontos pillére a fejlesztési technológia megújítása, ami lehetővé teszi versenyképes szoftverrendszerek hatékony előállítását és folyamatos továbbfejlesztését, fejlődését. Jelen célkitűzés szerint a feladat az, hogy meglévő implementációs és üzemeltetési tapasztalatokra építve olyan új elemek és eljárások valósuljanak meg a vállalat fejlesztési technológiájában, illetve magában a szoftveralkalmazásban , melyek biztosítják a pénzintézeti, hitelintézeti működési környezetben standardnak számító integrált üzleti szoftveralkalmazás életciklusának kiterjesztését biztosító innovatív felhasználói funkciókat, valamint azok változó üzleti-, üzemeltetési-, szervezeti-, működési környezethez dinamikus illeszthetőségét.

  MAGYARORSZÁG MEGÚJUL

  • ../images/
Részletek