A Brit Bankárok Szövetségének (BBA) társult tagjai lettünk

2016/12/17

A Brit Bankárok Szövetségének (BBA) társult tagjai lettünk

Örömmel jelentjük be, hogy 2017-től az Online a Brit Bankárok Szövetségének (British Bankers’ Association – BBA) társult tagja leszünk. Ezzel az információs és kapcsolati csatornával még inkább felkészültek lettünk az európai szintű kihívásokra.

A BBA az Egyesült Királyság banki szektorának vezető kereskedelmi szövetsége, 200 tagbankkal, amelyek több mint 50 országban rendelkeznek székhellyel és világszerte 180 joghatóság égisze alatt végzik tevékenységüket. A globális szisztematikusan fontos bankok 80 százaléka tagja a BBA-nak. A világ legnagyobb nemzetközi bankcsoportjának képviselőjeként a BBA az Egyesült Királyság banki tevékenységének hangja.

Ők rendelkeznek a legnagyobb és legátfogóbb politikai erőforrásokkal az Egyesült Királyságban működő bankok számára, és képviselőiket belföldön, Európában és a globális színtéren képviselik. A hálózat magában foglalja a világ vezető pénzügyi és professzionális szolgáltatói szervezeteinek több mint 80%-át. Tagjai több mint 7 trillió fontot kezelnek az Egyesült Királyság banki eszközeiben, közel félmillió embert foglalkoztatnak országosan, évente több mint 60 milliárd fontot járulnak hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához, és 150 milliárd fontnyi kölcsönt nyújtanak az Egyesült Királyságban működő vállalkozásoknak.

A BBA támogatja és erősíti azokat az irányelveket és kezdeményezéseket, amelyekben egyensúlyban vannak a banki érdekek a közérdekkel. Munkájukat három fő prioritás mentén végzik:

  • Segítség az ügyfeleknek - mind a fogyasztóknak, mind a vállalkozásoknak
  • A növekedés előmozdítása, beleértve az Egyesült Királyság, mint globális pénzügyi központ támogatását
  • A szakmai és etikai normák emelése


A küldetésnyilatkozat részletezi a szervezet céljait és értékeit.

Kiket képviselnek?

A taglista megtalálható itt, és a csatlakozás részletei itt találhatók.

Ki dolgozik a BBA-nak?

A BBA vezető csapatának részleteiért kattintson ide.


További információért látogasson el a BBA honlapjára: https://www.bba.org.uk/ vagy látogasson el az UK Finance weboldalára, amelyet a BBA társalapítóként hozott létre a Egyesült Királyság vezető pénzügyi szervezetivel - https://www.ukfinance.org.uk/