A „PSD2-n innen és túl” előadássorozat – Tapasztalatok és élmények

2017/12/28

A „PSD2-n innen és túl” előadássorozat – Tapasztalatok és élmények

Sikeresen zártuk azt az európai körutat, amelynek keretében nemzetközi színtéren osztottuk meg gondolatainkat arról, hogy mi van a PSD2-n innen és túl. A PSD2 véleményünk szerint remek lehetőség arra, hogy a bankok megtegyék az első lépést a pénzügyi ökoszisztémák világába, ahol a bankok és egyéb szolgáltató cégek (FinTech-ek, utazási irodák stb.) közös ajánlatokkal csábítják magukhoz az ügyfelek széles tömegeit, és együtt profitálnak a szolgáltatásokból. Ezen világhoz a kulcs a szolgáltatók közötti információáramlást elősegítő sztenderd interfészek (un. open API-k) kialakítása. A PSD2 előírásai szerint néhány ilyen pénzforgalmi API létrehozása kötelező lesz a bankok számára, de a kötelezettségek teljesítése mellett miért is ne teremtsünk üzleti lehetőségeket?

Többek között választ adtunk arra, hogy

  • hogyan alakítja át a technológia a bankolás világát,
  • miért fontos, hogy a bankok együttműködjenek a FinTech cégekkel és közös ökoszisztémákat hozzanak létre,
  • és hogyan profitálhatnak ebből a bankok.

Előadásunkat a résztvevők komoly elismerésben részesítették: a résztvevők visszajelzései alapján  mind a berlini Back Office Operations Forumon, mind a bécsi International Payment Conference-en előadásunk a legjobb öt prezentáció közé került. Prezentációnk letölthető itt.

A konferenciákon számos kérdést és észrevételt kaptunk, ezeket köszönjük! További kérdésekkel, észrevételekkel, vagy a teljes prezentáció személyes élményéért keressenek minket.

Találkozunk 2018-ban!