Eredményesen zárta technológiai innovációs projektjét az Online Zrt.

2013/01/05

Eredményesen zárta technológiai innovációs projektjét az Online Zrt.

Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer multifelhasználós bevezetési és követés-karbantartási technológiájának kiteljesítése című fejlesztési projekt valósult meg uniós támogatással.

Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása, KMOP-1.1.4-11/A, pályázat keretében, részben EU támogatásból indított fejlesztési projektet 2012. év elején az Online Zrt. Az egy éves projekt december végén a célkitűzések maradéktalan teljesítésével zárult. Az Online Zrt, mint a hazai szoftverfejlesztő cégek egyik meghatározó képviselője, a vállalat hosszútávú, megalapozott fejlődése érdekében folyamatosan fejleszti az üzleti partnerei számára készített szoftveralkalmazásokat és azok elkészítéséhez, fenntartásához támogatást nyújtó szoftvertechnológiát egyaránt.

A hazai hitelintézetek számára fejlesztett Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer technológiájában a gyártó nagyhorderejű, innovatív fejlesztésnek tekinti az úgynevezett felhasználói paraméterverzió kezelés technológiát. Az egységes közös szoftveralkalmazás verzió használata mellett az úgynevezett felhasználói paraméterverziók kezelése révén képes a felhasználó saját hatáskörben az üzletvitelének egyedi sajátságait menedzselni. Az egyedi üzletviteli sajátságok legmarkánsabb példái a különböző pénzintézeti termékdefiníciók, a különböző pénzforgalmi, betéti, hitel, stb. banktermékek.

A technológia a felhasználói paraméterverziók menedzselhetősége által biztosítja, hogy ugyanazt a közös szoftveralkalmazást multifelhasználós módban, azaz egyszerre több különböző hitelintézetben bevezessék, illetve a bevezetést követően a jogszabályi környezet és a felhasználói üzleti igények folyamatos változásának megfelelően biztosított legyen annak követése, továbbfejlesztése is.

A lezárult projektben az Online Zrt. ehhez a technológiához kapcsolódóan különböző szakterületeket magába foglalóan végzett kutatást, fejlesztést, melyek eredménye a kifinomult felhasználói paraméterverzió kezelés, a fejlesztést támogató kiterjesztett funkcionalitású szoftvertermék-menedzsment eszköz, és a hozzájuk kapcsolódó módszertanok kidolgozása.