Fejlesztés-technológiai innováció támogatása üzleti alkalmazásfejlesztésben

2013/01/01

Fejlesztés-technológiai innováció támogatása üzleti alkalmazásfejlesztésben

Az Online Zrt, mint hazai szoftverfejlesztő vállalat - támogatandó hosszútávú, megalapozott fejlődését -, részben támogatásból megvalósuló projekt keretében, szoftvertechnológiai és szoftveralkalmazás funkciók fejlesztését tűzte ki célul. A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

Az Online Üzleti Informatika Zrt. 2013-ban az Új Magyarország Fejlesztési Terv Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatási rendszerében az ERNYO_13 kódszámú, „K+F+I ernyőprojektek támogatása” című pályázati konstrukció keretében, „Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer kiterjesztett életciklusának megvalósíthatóságát (jövőállóságát) biztosító szoftvertechnológia és szoftveralkalmazás funkciók fejlesztése” című, két évre tervezett projekt megvalósítására nyert támogatást, 169 188 036 Ft összegben (a teljes projekt összköltségének 35%-a) és kezdte el annak végrehajtását.

A projekt feladata az Online Zrt. stratégiai alkalmazás-fejlesztéseihez szükséges technológiai támogatás megújítása és korszerűsítése. A cég K+F stratégiájának fontos pillére a fejlesztési technológia megújítása, ami lehetővé teszi versenyképes szoftverrendszerek hatékony előállítását és folyamatos továbbfejlesztését, fejlődését. Jelen célkitűzés szerint a feladat az, hogy meglévő implementációs és üzemeltetési tapasztalatokra építve olyan új elemek és eljárások valósuljanak meg a vállalat fejlesztési technológiájában, illetve magában a szoftveralkalmazásban , melyek biztosítják a pénzintézeti, hitelintézeti működési környezetben standardnak számító integrált üzleti szoftveralkalmazás életciklusának kiterjesztését biztosító innovatív felhasználói funkciókat, valamint azok változó üzleti-, üzemeltetési-, szervezeti-, működési környezethez dinamikus illeszthetőségét.

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL