Szoftverfejlesztés: Vállalati innováció támogatása az IT szektorban

2012/07/20

Szoftverfejlesztés: Vállalati innováció támogatása az IT szektorban

A hazai szoftverfejlesztő cégek meghatározó képviselője, az Online Zrt., balatonfüredi és székesfehérvári fejlesztési-támogatói helyszínekre is kiterjesztett alkalmazás-fejlesztési tevékenysége kapcsán nemzetközi porondon is versenyképes pénzintézeti folyamatokat támogató rendszer megvalósítását tűzte ki célul. A részben EU támogatásból megvalósult projekt új munkahelyek létrehozását is lehetővé tette, így járulva hozzá a Közép-Dunántúli régió gazdasági fejlődéséhez.

Az Online Üzleti Informatika Zrt. 2010-ben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében a GOP-1.3.1-09/B jelű, „Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása” című pályázati konstrukció keretében, „Integrált Pénzügyi Ügyviteli Rendszer kifejlesztése a hazai és nemzetközi pénzintézeti szektor számára” című projekt megvalósítására nyert támogatást.

A projekt célja olyan pénzügyi-ügyviteli prototípus alaprendszer létrehozása volt, amely teljes körűen képes a pénzintézeti szektor szereplőinek összes számottevő folyamatát támogatni. A megvalósított termék tervezett funkciói és szolgáltatásai alapján összemérhető nemzetközi piacvezető fejlesztőcégek termékeivel, ugyanakkor utóbbiaknál költséghatékonyabb megoldást kínál. A projekt megvalósítása, a Közép-Dunántúli régióban létrehozott fejlesztési helyszíneken folyt, ahol a fejlesztés és a termék életciklusának nyomon követése okán hosszútávra létesültek informatikai munkahelyek.