PSD2 és Open Banking Workshop

2018/07/05

PSD2 és Open Banking Workshop

2018. június 22-én az ICT Solutions Kft. és az Online Üzleti Informatika Zrt. közös nemzetközi PSD2 workshopot rendezett Visegrádon. Készítettünk egy szakmai összefoglalót, amelyben összefoglaljuk a workshop-on elhangzott legérdekesebb információkat és megállapításokat.

A 2018. június 22-i PSD2 workshop célja az volt, hogy a PSD2-höz és az Open Banking-hoz kapcsolódó mélyebb szakmai információkat megosszon, és lehetőséget teremtsen ezen információk megtárgyalására.

A rendezvény a PSD2 és az Open Banking témájában 360 fokos körképet adott, tehát egyaránt foglalkozott a PSD2 szabályozási kérdéseivel, az üzleti lehetőségekkel, és az informatikai megvalósítással. Ezen cél elérése érdekében a téma ismert szakértőit hívtuk meg a rendezvényre: Gijs Boudewijn az Európai Fizetési Tanács jogi támogatásért felelős tagozatának elnöke ismertette a legfrissebb szabályozói híreket, Peter Gába az Erste csoport open banking kezdeményezésért felelős vezetője adott áttekintést az open banking üzleti célokra történő felhasználásáról, míg cégünk részéről Németh József mutatta be a PSD2 -nek történő megfelelés informatikai kihívásait. Az előadásokat panel beszélgetés követte, amelynek keretében John Basquill a Payments Compliance újságírója moderálta a közönség és az előadók közti szakmai párbeszédet.

A rendezvényt megelőzően részletes listát állítottunk össze a bankokat leginkább érdeklő PSD2-es kérdésekről. Ezen témák előzetes feldolgozásába bevontuk a Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Irodát is.

Szakmai összefoglaló

Készítettünk egy szakmai összefoglalót, amelyben összefoglaljuk a workshop-on elhangzott legérdekesebb információkat és megállapításokat.

A szakmai összefoglaló a lenti képre kattintva tölthető le.